Selecteer een pagina

CISA, Certified Information Systems Auditor

Cursusbeschrijving

CISA staat voor Certified Information System Auditor. Het CISA certificaat geeft internationaal erkenning als security professional en verhoogt je marktwaarde. De CISA training leidt je op voor het officiële CISA examen van ISACA.

De complexiteit van de geautoriseerde informatievoorziening vormt een grote uitdaging voor organisaties die de betrouwbaarheid en beveiliging van hun IT- en bedrijfssystemen willen waarborgen en beheersen. Ook neemt de regulering en het toezicht door de overheid almaar toe, waardoor sterkere interne bewaking en transparantie wordt vereist.

De CISA training geeft je de bouwstenen in vaardigheden, kennis en praktijk om deze uitdaging aan te gaan. Je leert onder meer een audit strategie voor informatiesystemen te ontwikkelen en implementeren gebaseerd op risico analyse, die compliant is aan audit standaarden, richtlijnen en best practices. Met het behalen van de CISA certificering onderscheidt je je als specialist op het gebied van audit, controle en beveiliging. Als IT Auditor leer je denken in risico’s en het beoordelen van de doelmatigheid en doeltreffendheid van mitigerende maatregelen. Deze training bereidt je voor op het CISA examen van ISACA.

Wat leer je?

Domein1: Het auditproces voor informatiesystemen (14%)

 • Voorzien in auditservices conform IT-auditnormen om de organisatie te helpen met het beschermen en beheren van informatiesystemen.

Domein 2: IT-governance en -management (14%)

 • Garanderen dat het nodige leiderschap en de organisatiestructuren en -processen aanwezig zijn om doelstellingen te bereiken en de strategie van de organisatie te ondersteunen

Domein 3: Acquisitie, ontwikkeling en implementatie van informatiesystemen (19%)

 • Garanderen dat het beleid voor acquisitie, ontwikkeling, testen en implementatie van informatiesystemen aan de strategieën en doelstellingen van de organisatie voldoet.

Domein 4: Operaties, onderhoud en ondersteuning van informatiesystemen (23%)

 • Garanderen dat de processen voor operaties, onderhoud en ondersteuning van informatiesystemen aan de strategieën en doelstellingen van de organisatie voldoen.

Domein 5: Bescherming van informatiemiddelen (30%)

 • Garanderen dat de organisatie op het gebied van beveiliging beleid, normen, procedures en beheer hanteert waarmee de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van informatiemiddelen worden gewaarborgd.

Doelstellingen

De CISA training en het examen bestaan uit onderstaande vijf domeinen. ISACA toetst de invulling ervan continue aan de actualiteit, zodat de training aan blijft sluiten op het hedendaagse profiel van de Information Systems Audit Professional:

 • Domein1: Het auditproces voor informatiesystemen (14%)
 • Domein 2: IT-governance en -management (14%)
 • Domein 3: Acquisitie, ontwikkeling en implementatie van informatiesystemen (19%)
 • Domein 4: Operaties, onderhoud en ondersteuning van informatiesystemen (23%)
 • Domein 5: Bescherming van informatiemiddelen (30%)

Doelgroep

(Information) Security Manager, (Information) Security Officer, IT Security specialisten die meer wil leren over het IT Audit proces; de (Non-) IT Auditor profiteert van de training door meer te leren over technical controls.

Aantal dagen

Aantal dagen: 4

Certificering

Om CISA gecertificeerd te worden dien je aan de
onderstaande eisen te voldoen:

 • slagen voor het CISA-examen
 • beschikken over ten minste 5 jaar relevante
  werkervaring in IS audit, control, assurance, of security.

Het
daadwerkelijke examen duurt 4 uur en bestaat uit 200 Engelstalige multiplechoicevragen.

Voor meer informatie over de CISA Certificering kunt u gaan naar: http://www.isaca.org/Certification/CISA-Certified-Information-Systems-Auditor/How-to-Become-Certified/Pages/default.aspx

*verplichte velden

Keuze

Kies uit ruim 1.500 verschillende trainingen: Management- en vaardigheids-trainingen of IT-cursussen en -certificeringen. Deze optimaliseren we continu, samen met onze partners zoals Amazon Web Services, Cisco, Citrix, IBM, Juniper, Microsoft, Red Hat en VMware.

Kwaliteit

Onze docenten zijn ervaringsdeskundigen en onze lesstof is gebaseerd op de nieuwste technologieën en tools. Om deze kwaliteit te kunnen bieden, werken we nauw samen met diverse technologiepartners. Zo zijn we al negen jaar de grootste leverancier van Microsoft-trainingen in de Benelux.

Flexibiliteit

Een open rooster-training of maatwerk? In één van onze negen opleidingscentra of op afstand virtueel klassikaal of digitaal? Global Knowledge is uw leerpartner: we denken met u mee, vanuit uw behoefte en doelstellingen.

Betrouwbaarheid

U kunt op ons bouwen. Naast consistente kwaliteit, kunnen wij u vaak een startgarantie voor trainingen garanderen. Door onze omvang en virtuele lesmogelijkheden zijn er bijna altijd voldoende cursisten om een cursus door te laten gaan.

Succes

Een examen doen snel na het volgen van een cursus verhoogt de slagingskans aanzienlijk. Daarom kunnen cursisten direct na hun training examen doen, in een comfortabele ruimte, met alle faciliteiten en volgens de wensen van onze IT-partners. Wij zijn immers geautoriseerd test center van o.a. Pearson Vue, Prometric, Exin, APMG en Peoplecert.

Vooroplopen

Is het cursusmateriaal nog 100% relevant? Zijn er nieuwe technologieën die onze lesmethodiek beter ondersteunen? Door vooruit te kijken en in te spelen op de klantbehoeften, kunnen we onze pioniersrol blijven vervullen… en u helpen om voorop te blijven lopen in uw markt.

Docenten

Uw medewerkers leren van experts. Bij Global Knowledge werken alleen gecertificeerde docenten, in vaste dienst of uit onze vaste pool van freelance experts – specialisten met up-to-date kennis die hun sporen hebben verdiend in de praktijk.

Materiaal

Het cursusmateriaal wordt geleverd door onze technologiepartners, dus is gegarandeerd up-to-date. Daarnaast ontwikkelen we zelf additioneel (digitaal) lesmateriaal en nieuwe cursussen op basis van de actuele trends en klantbehoeften.

Locaties

Amsterdam
Apeldoorn
Drachten
Eindhoven
Groningen
Maastricht
Nieuwegein
Rotterdam
Zoetermeer
Zwolle