Global Knowledge, your partner in security knowledge!

In een tijd waarin IT-security issues aan de orde van de dag zijn groeit de noodzaak van organisaties om zich hiertegen te wapenen. Volgens Global Knowledge zijn er drie pijlers voor de beveiliging van je IT-omgeving: Security Policy, IT Security en Security Awareness.

Security Policy

Security begint met een goed beveiligingsbeleid dat je vastlegt in een Security Policy. Zo weet iedereen in de organisatie, van C-level tot de postkamer precies wat er van hem of haar verwacht wordt. Uiteraard leg je ook vast welke afspraken er met de IT-afdeling worden gemaakt. Security is niet te handhaven zonder een policy. Het dient als leidraad in het dagelijks handelen en maakt snel duidelijk wie wat moet doen in het geval van incidenten.Omdat policies ingewikkelde kost zijn, kun je security policy trainingen volgen.

IT Security

Welke technologieën je ook gebruikt, het is belangrijk altijd op de hoogte te zijn van de nieuwste wijzigingen erin. Er worden enorme hoeveelheden data met elkaar gedeeld via tal van interfaces en apparaten. Steeds vaker zijn onze IT-systemen verweven met andere IT-systemen. Niet zo verwonderlijk dus dat IT security de afgelopen jaren steeds complexer is geworden. Training op technologie is daardoor belangrijker dan ooit.

Security Awareness

De gebruiker blijft de zwakste schakel in de security-keten Je kunt je beleid en technologie nog zo goed op orde hebben, maar als je gebruikers niet over de digitale vaardigheden beschikken om onveilige situaties te herkennen blijft je systeem lek. Wist je dat meer dan 70% van alle security incidenten mede veroorzaakt wordt door onwetendheid en onjuist handelen van de eigen medewerkers? Daarom is er security awareness training.

 

Over Global Knowledge

Global KnowledgeGlobal Knowledge is wereldwijd marktleider in trainingen voor IT-professionals. Global Knowledge traint organisaties, teams en individuen op de vaardigheden en best practises die essentieel zijn om de technologieën en competenties toe te passen die noodzakelijk zijn om als blijvend organisatie blijvend succesvol te zijn en concurrentievoordeel te creëren. In meer dan 15 kantoren verspreid over de wereld helpen 1500 medewerkers, klanten in 100 landen succesvol te zijn.

3 fouten die je met je wachtwoord maakt

3 fouten die je met je wachtwoord maakt

Data, en zeker persoonlijke data, wil iedereen natuurlijk graag veilig opslaan. Eén van de meest voorkomende methodes om deze data te beveiligen is het instellen van wachtwoorden. Bijvoorbeeld met een wachtwoord op al je (mobiele) apparaten. Ook al onze data op sites...

Social Engineering

Social Engineering

Social engineering is een techniek waarbij hackers IT-systemen proberen binnen te dringen door gebruik te maken van onwetendheid en onoplettendheid van de eindgebruiker. In plaats van een technische aanval op een IT-systeem voor te breiden, worden alle pijlen op een...