Selecteer een pagina

IT security

Er worden enorme hoeveelheden data met elkaar gedeeld via tal van interfaces en apparaten. Steeds vaker zijn onze IT-systemen verweven met andere IT systemen. Niet zo verwonderlijk dus dat IT security de afgelopen jaren steeds complexer is geworden. Doordat organisaties hun IT steeds meer openstellen voor een breed scala aan toepassingen via alle denkbare (mobiele) apparaten is databeveiliging en netwerkbeveiliging mede afhankelijk van andere organisaties.

Waar moet IT-security aan voldoen?

Doordat organisaties hun IT steeds meer openstellen voor een breed scala aan toepassingen via alle denkbare (mobiele) apparaten is databeveiliging en netwerkbeveiliging mede afhankelijk van andere organisaties. Bovendien is IT voor processen die de gehele organisatie raken. Hoeveel kost het als de complete organisatie een dag niet kan werken? Als al uw klantgegevens op straat liggen? Of als uw website onbereikbaar is?
Nog groter wordt de schade als IT een van de kernprocessen binnen de organisatie is. Een ernstig incident dat niet op de juiste manier aangepakt wordt kan dan ook direct impact hebben op de continuïteit van het bedrijf.

Voorkomen is beter dan genezen

Veiligheidsmaatregelen zijn daarom een must om verstoringen of incidenten in welke vorm dan ook te voorkomen en risico’s als identiteitsdiefstal, ransomware, phishing en andere schadelijke cyber-aanvallen tot een minimum te beperken.
Om ervoor te zorgen dat je organisatie optimaal én veilig kan functioneren is het cruciaal om je informatie- en netwerkbeveiliging slim in te richten. Door security professionals goed op te leiden kun je de veiligheidsrisico’s en kwetsbaarheden van de organisatie beperken. Of het nu gaat om informatiebeveiliging, netwerkbeveiliging of cybersecurity.

IT-SECURITY: ken je vak

Je wilt toch dat je mensen altijd op de hoogte zijn van de nieuwste beveiligingstechnologieën. Of de organisatie nu gebruik maakt van Cisco, Microsoft, VMware, IBM, Juniper, HP, Amazon Web Services of Symantec het wordt veiliger als oplossingen op de juiste manier worden gebruikt. Je wilt toch ook dat je tandarts weet hoe de nieuwste boor werkt?

10 REDENEN OM TE KIEZEN VOOR EEN CARRIÉRE IN CYBERSECURITY.